Domain sizin sitenizin adıdır. IP adresinizi düşünün. Normalde domain yani sitenizin adı olmasa sizin IP adınız olacak ama bu uzun karakterleri akılda tutmak ve ihtiyaç olduğunda arama yapmak oldukça zor olacaktı. O yüzden sizin arama motorunda kolay bulunmanız için sitenizin isimlendirilmiş haline domain denir. Gerçekten belki de en güzel çalışmalardan biridir.

Ayrıca mantıklı olan da budur. Domainin diğer bir ismi yani genel olarak kullanılan ismi alan adıdır. Kişiler sizin domainlerinizi bir başkasıyla paylaşırken site adresi diye isimlendirir. Domain sizin sitenizin kişilerin aklında kalmasını sağlar ve sürekli olarak domain isminizi kullanıp arama yapar. Domain bu sayede milyonlarca insana büyük kolaylıklar sağlamaktadır.

Domain Ne İşe Yarar?

Domain arama motoruna sizin sitenizin isminin yazılmasıdır. Domain her sitenin en önemli parçasıdır. IP adresinizin karakterleri için verilmiş genel bir isimdir. İki internet siteniz olabilir ama domain bir internet sitesi için kullanılabilir. Yani her internet siteniz için yeni bir domaine ihtiyaç duyarsınız. Alan adı bu domainin IP adresine dönüştürülmüş hali gibi düşünebilirsiniz.

Kişiler arama motoruna domaininizi yani alan adınızı yazarak görüntüleme işlemini gerçekleştirir. Domain almak ya da domain oluşturmak için atmanız gereken birçok adım vardır.

  • Backlink Nedir? Backlink Nasıl Alınır? Backlink Nedir? Backlink Nasıl Alınır?
  • En İyi Yazılım Dilleri - 2021 En İyi Yazılım Dilleri - 2021