Dünya çapında kullanılan web’ in doğru kullanılması ve herkese kullanım sağlayabilmesi için belli standartlar çerçevesinde geliştirilmiştir. W3C ağ yapımının oluşturulmasındaki amaç bilgisayarın ve internetin sağladığı etkileri teknolojiyi ve içerisinde barındırdığı her türlü fiziki, mantıksal ve iletişimi kişilere ulaştırmaktır. Web olabilmesi için W3C olması gerekmektedir. Aksi takdirde web hataları oluşmaktadır. En basit anlatımı ile W3C bir internet sitesi oluşturma, bu sitenin tüm kullanıcılara aynı görüntüde aktarma, internette yayınlama gibi etkilerin oluşması için web tarafından olmazsa olmaz programdır.

W3C Önemi Nedir?

W3C’nin kullanılmasının önemi ve faydaları bulunmaktadır. Kodlarla oluşturulan bir Html sayfasının web üzerinde görünüme kavuşturulması ve dünya çapında insanlara hitap edebilmesi için W3C kullanılması şarttır. W3C ile ulaşılabilirlik, sayfaya erişim, arama motorlarında görünme ve belli sırada bulunma, yükleme, bakım ya da onarım ve güvenlik sağlanmaktadır. W3C standartları dâhilinde kullanılmalı ve bu standartlar bilinmelidir.

W3C Standartları Nelerdir?

W3C, World Wide Web Türkçe anlamıyla dünya çağında ağ anlamının kısaltılmış halidir. Web standartlarının belirlenmesi ve kullanım aşaması için geliştirilmiştir. Sağlıklı Html adreslerinin sorunsuz görünümünü sağlayarak sağlıklı iletişim kurulmasını sağlamaktadır. W3C standartları önemlidir. Bu standartlara uygun geliştirilen web siteleri sorunsuz olarak hizmet vererek insanlara ulaşmaktadır.

-URL kurallarına uygun olmak,

-Meta formatlarının olması

-Web sitelerinde karakterler, tablo ve şemalar ile algılama

-Güvenilir veri aktarımı sağlama

-Sesli ve görüntülü arama, içerik uyumluluğu, diğer cihazlara bağlantı erişimi

-Html kullanımı sağlamak

-Engelli kullanıcılara yönelik erişim sağlama ve hukuksal standartlara uymak

W3C standartlarının anlaşılabilir en net olanlarıdır. W3c standartlarına uygun bir site olup olmadığını incelemenin yöntemi vardır. Validation kullanımı ile check aracı üzerinden sorgulama yapılıp problemli bölüm düzeltilebilmektedir. Standartlara uygunluk buradan kontrol edilmektedir.

WWW Nedir?

Bir internet sitesine erişim sağlamak, oluşturmak ve kişiler arasında katarım sağlamak için internet adresinin www. İle başlaması gerekmektedir. Herkes tarafından kullanılan www anlamı merak edilmektedir. WWW anlamı dünya ağı demektedir. Yani W3C kısaltması olarak hizmet veren ve dünya çapında kullanılan web ağıdır. Bilgi paylaşım sistemi olarak geliştirilen www insanlığı geleceğe taşıyan ve dijital dünyanın gelişimini sağlayan sistemdir.

W3C İle Kodlama

Kodlama dünya üzerinde yaygınlaşan ve önemi her geçen gün daha da artan web tasarım oluşturma kod sistemidir. Kodlama yöntemi sayesinde birçok kişinin telefon, tablet ve bilgisayarlarda kullandıkları web bağlantı sayfaları oluşturulmaktadır. Kodlama sanıldığı kadar kolay bir yöntem değildir. Uzun saatler alabilen ve düzenli çalışma ile başarılı sonuçlar elde edilen bir çalışma birimidir. Kodlama yapabilmek için belli bir bilgi birikimine ihtiyaç duyulmaktadır. Kodların anlamları, komut sistemleri, uyumluluk standartları bilinmeli ve ona göre kullanılmalıdır. W3C internet ağ sisteminde problemsiz bir Html oluşturmak için doğru kodlama yapmak gerekmektedir. Bugün chrome, yandex gibi arama motorlarında da kullanılan w3c ile güvenilir eklentiler insanlara ulaşmaktadır. Bir site hızlı çalışıyorsa orada w3c standartlarına uygunluk vardır. Sorunsuz ve eksiksiz kodlama yapmak için seo tekniklerini doğru uygulamak gerekmektedir. Kısa yoldan yanlış kodlamaları görmek için html validation eklentisi kullanılmaktadır. Bu sayede otomatik düzeltmeler, kod hataları görüntülenmektedir.

W3C VALİDATİON

Bir web tasarımının onaylanması, yayınlanması ve dünya çapında sunulması için validation standartlarından geçmesi gerekmektedir. Bunun için doğru kodlama ve oluşum yapılmalıdır. Eksik ya da hatalı içerikler validation tarafından engellenerek web üzerinde gösterime sunulmaz. Bir html’nin problemsiz şekilde telefon, tablet ya da bilgisayar gibi akıllı cihazlarda gösterilebilmesi için de validationdan geçmesi gerekmektedir. Validation dünya çağındaki ağ sistemlerine hitaben çalışmaktadır. Dünya çapında ağ sisteminde oluşturulan html siteleri hızlı açılarak hizmet verirler. Google, yandex, bing gibi arama motorlarında w3c standartlarına uygun olan siteler oldukça üst düzeyde sıralanır ve sunulurlar.

CSS Nedir?

Cascading style sheets olarak bilinen Türkçe karşılığı basamaklı stil sayfası, stil tasarımı olan ve CSS olarak kısaltması kullanılan görsel sistemdir. Bir html sayfasının oluşumu olması için renk, yazı, boyut ve karakterlere ihtiyaç duyulmaktadır. Bunun için stil, tasarım yapılarak html görünümü sağlanır. Css uygulaması yapabilmek için bazı oluşum tekniklerini öğrenmek gerekmektedir. Html oluşturma, seo uyumluluğunu ve tekniklerini bilme gibi adımlar öğrenilerek css kullanımı sağlanabilir. Css ile W3C arasındaki bağlantı önemlidir. Css, html dosyasını görünüm olarak güzel, içerik olarak anlaşılabilir kılmaktadır. Bu sebeple W3C standartlarına uygunluğu açısından önemlidir. Bu şekilde oluşturulan sayfalar sorunsuz bir şekilde dünyaya sunulmaktadır. W3c, html ve css üzerinde yoğunlaşmaktadır.

SEO Nedir?

Herkes tarafından sürekli telaffuz edilen arama motorunun karşılığı Seo’ dur.  Yani bir sitenin arama motorunda üst sırada görüntülenmesi ve bulunması durumunu sağlayan web sistemidir. Seo kurallara uygun çalışan bir alandır. W3C standartlarını bu yüzden önemseyerek desteklemektedir.

W3C Standartlarının Açılımı ve Önemi

W3C standartlarında oluşacak bir takım sorunlar çıkabilmektedir. Bunun için kısa şekilde çözüm yöntemleri de bulunmaktadır. Aslında bakılacak olursa sorunların görüntülenmesi oluşturulan html için önemlidir. Bu şekilde sorunlar giderilerek sağlıklı siteler yayına girmektedir. Bakım ve onarım sorunlarında kolaylık sağlanmaktadır. Bunun için Css stil tasarım değişikliği yapılarak tek tek uğraşmak yerine tek bir noktadan yönetim yapılarak düzeltme sağlanabilmektedir. Web sitesinin görünümü ve birçok kişiye ulaşması önemlidir. Tasarlayıcı tarafından oluşturulan web sitenin erişebilir olması için birçok tarayıcıdan denenerek yapılması gerekmektedir. Bu şekilde sonradan düzeltmelere dönmek yerine başlarda kontrol sağlayarak zahmetsizce devam etmek zaman kaybını da önleyecektir.

İlk Sıralarda Olmak İçin;

Web sitesi, web tasarımı oluşturan kişiler arama motorlarında olabildiğince üst sıralarda hatta ilk sırada yer almak isteyebilirler. Bunu oluşturabilmek için bazı standartlara uygun hareket edilmesi gerekmektedir. Arama motorları web sayfasının web tasarım standartlarına uygunluğunu araştırmaktadır. Bu standartlara önem veren arama motorları ( yandex, Google, bing) mükemmel tasarlanmış, kusursuz siteleri yayınlamayı tercih etmektedir.

Her web sitesinin belli bir amacı bulunmaktadır. Sağlık, ticaret, ekonomi, haber, eğitim vb. gibi amaçlarla tasarlanan siteler ulaşılabilirlik amacında oluşturulmaktadır. Ne kadar ulaşım sağlanırsa o kadar ilgi aktarımı yapılacağı gayesi barındıran siteler için w3c standartları da önemli olmaktadır. Css kuralları içerisinde yapılan tasarım, sunum ve bilgi akışı onaylanarak her yere ulaşım ve aktarım sağlamaktadır. Bunun için her akıllı cihazdan kontrol sağlanmalı ve ona göre tasarlanmalıdır.

Engelli Kişiler İçin Özel Uygulamalar

Engelli bireyler için geliştirilen özel içerik ve oluşumlar sayesinde birçok bilgi aktarımı dünya çapında sağlanmaktadır. Tabi ki bunun için web standartlarına uygun gelişim tasarlanmalıdır. Yasal koşullarda çıkarılan kanunlar ile hukuksal olarak bir problemle karşılaşmamak için tüm bu standartlara uygun web siteleri geliştirilerek oluşacak sorunlar engellenmelidir. İnternet sayfalarına hızlı ulaşımı herkes desteklemektedir. Web sitesi aşamasında da hızlı bir sayfa oluşturması amaçlanarak uygun css sayfaları, seo teknikleri kullanılmalıdır. Bu sayede standartlara uygunluk sağlanarak hızlı bir html sayfası oluşturulacaktır. W3C dünyaya hitap eden bir ağ platformu, ağ altyapısıdır. Bu yapının önemi, yararları, kullanım alanları ve standartları bulunmaktadır. Detaylı olarak her birimin içeriği öğrenilerek çalışma yapılması oluşacak problemleri önleyecektir. Bununla ilgili birçok kitap proje, kurs ve çevrimiçi eğitimler sunulmaktadır.

  • Veritabanı Nedir? Veritabanı Nedir?
  • Backlink Nedir? Backlink Nasıl Alınır? Backlink Nedir? Backlink Nasıl Alınır?