Yazılım, var olan donanımların işlevsel hale geçmesi için gereken bir dil olarak tanımlanabilir. Günümüzde, hemen hemen her evde var olan bilgisayarlardan tutun da telefonlar ve uygulamalara kadar tamamının kullanımı için yazılımın var olması şarttır.

Pomelo Soft olarak, yazılımın tanımının dışında pek çok farklı kullanım şekli olduğunu söyleyebiliriz. Pek çok yazılım çeşidi bulunur ve her yazılım farklı amaçlarla kullanılmaktadır.

Yazılım; kendine özgü bir programlama dili ile oluşturulan kodların, bir düzen içerisinde bir araya gelmesi sonucunda donanımların ya da işlemcilerin anlayabileceği bir hâl almasını sağlayan bir sistemdir.

Yazılım Ne İşe Yarar?

yazılım-nedir-kimler-yapabilir

Yazılımların; yapılacak olan işlerin daha kısa sürede tamamlanması, şirketlerin ve kurumsal firmaların daha verimli çalışması, var olan cihazların pek çok farklı amaçla kullanılabilmesi gibi işlevleri bulunur. Günümüzde, hemen hemen her alanda yazılımdan yararlanılır. Bir yazılım ortaya çıkarmak için doğru bir yazılım firması seçmek son derece önemlidir.

Yazılım Nasıl Yapılır?

Yazılımları ortaya çıkarmak için çoğu zaman birden fazla programlama diline hâkim olmak gerekmektedir. Üstelik bu diller bilinse dahi yeterli tecrübe yoksa çoğu zaman ortaya çıkabilecek olan sorunlar önceden kestirilemez ve yazılımın kullanımı esnasında pek çok can sıkıcı sorun ile karşı karşıya kalınır. Tüm bu sorunlarla karşılaşmamak adına, alanında uzman bir ekip ile çalışmak son derece önemlidir. Pomelo Soft olarak, İstanbul yazılım firması alanında ihtiyaç duyabileceğiniz tüm ihtiyaçlarınıza cevap verebiliriz.

Yazılım Çeşitleri Nelerdir?

Yazılımlar, kendi içerisinde geniş ve ayrı sınıflandırmalara sahip olsalar da ilk etapta sistem yazılımlarının yanı sıra 3 sınıfa ayrılabilir. Bunlar; mobil, masaüstü ve web yazılımlarıdır.

Mobil Yazılımlar: Mobil yazılımlar, mobil cihazlara yönelik hazırlanmış olan yazılımlardır. Günümüzde, çeşitli yollar sayesinde bilgisayarlar üzerinden bu uygulamalar kullanılabiliyor olsa da mobil cihazlarda kullanılmak üzere hazırlanırlar.

Mobil yazılım hizmeti alırken, yazılımınızın android işletim sistemine mi yoksa IOS işletim sistemine mi uygun olacağını belirlemeniz çok önemlidir. Bu esnada profesyonel bir İstanbul yazılım firmasından hizmet alıyorsanız, sizi en doğru şekilde yönlendirecektir.

Masaüstü Yazılımlar: Masaüstü yazılımlar, direkt olarak bilgisayarlar üzerinde çalıştırılmak üzere hazırlanmış olan yazılımlardır. İstisnaları olmakla beraber çoğu zaman kurumsal firmalar tarafından masaüstü yazılımlara ihtiyaç duyulur.

Masaüstü yazılımlar sayesinde; şirket içerisinde kolay haberleşme, kayıtların tüm personeller tarafından görüntülenmesi, hesaplama işlemlerinin daha basit şekilde halledilmesi gibi işlemler gerçekleştirilir. Uzman bir yazılım firması tarafından hazırlanan masaüstü yazılımlar sayesinde hem zamandan hem de iş gücünden kâr edebilirsiniz.

Web Yazılımları: Web yazılım, internet ve sunucular üzerinden kullanılacak şekilde hazırlanmış olan yazılımlara verilen genel isimdir. Genellikle, sade bir ara yüz ve kullanıcı odaklı olarak hazırlanır. HTML, C#, Asp.Net, Asp.Net Mvc, Java, Phyton gibi programa dillerinden yararlanılmaktadır.

  • Teknolojiye Yön Vermiş Önemli Yazılımcılar Teknolojiye Yön Vermiş Önemli Yazılımcılar
  • Kurumsal Kimlik Çalışması Nedir?  Kurumsal Kimlik Çalışması Nedir?