Yeni trendlerle gelişen bir sektör: Mobil Oyun Yazılımı

Oyun endüstrisi ve ekosistemi hızlı bir şekilde değişiyor. Gaming teknolojileri oyun severlere en üst seviyede deneyimi yaşatırken mobil oyun yazılımı geliştirmek de popüler bir meslek haline geliyor. Mobil oyun sektörünün 2026’ya kadar 300 milyar dolara ulaşması bekleniyor. Mobil oyun yazılımı nasıl yapılır? Mobil oyun programları hangileridir? Mobil oyun yazılımı sonrasında nelere dikkat edilir? İşte cevapları!

Oyun dünyası çocuk ya da yetişkin fark etmeksizin bugün herkesin ilgisini çekiyor ve artan bu ilgi gelişimi hızlandırıyor. Yapılan bir pazar araştırmasına göre oyun endüstrisinin 2026’ya kadar 300 milyar dolara ulaşması bekleniyor. Bu büyüme konsol, PC veya mobil platform fark etmeksizin oyun sektörünü etkileyen dinamik teknolojik trendlerden kaynaklanıyor. Öte yandan, mobil oyun yazılımlarının performansı da önemli.

Mobil Oyun Yazılımı Nasıl Yapılır?

Mobil oyun yazılımı için öncelikle ne tür bir mobil uygulama yapacağınıza karar vermeli ve oyun için en uygun olan oyun motorunu seçmelisiniz. Ancak bunun için de yine en uygun programlama dilini öğrenmelisiniz. Oyun geliştiricileri için oyun motorlarının çok önemli olduğunu hatırlatalım. Kullanışlı olan bir oyun motoru seçmek bir püf noktası olarak karşımıza çıkıyor. Oyun oluşturmadan önce programlama dili de öğrenmelisiniz. Yeni başlayanlar için C# son derece ideal bir programlama dilidir. Oldukça basit ve anlaşılır bir programlama dili olan C#, Unity geliştiricileri arasında en yaygın olarak kullanılan programlama dili olarak biliniyor. Herhangi bir ücret ödemeden kendi oyununuzu oluşturmak için mobil oyun yapma programları hakkında bilgi edinmelisiniz.

Unity

Unity dünyanın en çok kullanılan mobil oyun yazma programları arasında yer alıyor. Oldukça zengin kaynaklara sahip olan Unity ile çok hızlı bir şekilde kendi mobil oyununuzu yazabilirsiniz.

Unreal Engine

Bilgisayar üzerinden mobil oyun geliştirmek adına sunulan Unreal Engine programı çok güzel oyunlar yaratılmasına olanak tanıyor. Dünyadaki en popüler mobil oyunlar arasında yer alan AA oyunu da Unreal Engine ile oluşturuldu.

Armory

Gelişmiş mobil oyunları Armory programı ile yapmak mümkün. Üç boyutlu oyun yapmak için tercih edilen program açık kaynaklı olması nedeniyle tercih ediliyor.

Gamesalad

Gamesalad kodlama bilgisi gerektirmeyen bir program. Davranış temelli mantık sistemini kullanan programla çok karmaşık oyunları kurgulayamazsınız. Ancak önemli bir avantaj olarak Gamesalad ile oyunlarınızı iOS, Android ve Windows platformlarına oldukça kolay bir şekilde adapte edebilirsiniz.

Mobil oyun nasıl geliştirilir?

Mobil oyun yazılımı tamamlanınca iş bitmiyor. Bir mobil oyunu oluşturmak kadar o oyunu zamanla geliştirmek de önem taşıyor. Ayrıca oyun severlerin dikkatini çekmelisiniz. Yani oyun severler geliştirdiğiniz oyunu oynamak istemeli. Bazı özel adımlarla, oluşturduğunuz mobil oyunu rakipleri arasından sıyırabilir ve tercih edilir kılabilirsiniz. Bunun için dikkat etmeniz gerekenlerse şunlar:

  • Oyununuz pikselleşmemeli. Bu açıdan çok iyi kontrol etmelisiniz.
  • Kolay ve sezgisel olmalı.
  • İlginç ve ilgi çekici bir hikayeye sahip olmalı.
  • Kullanılan müzik eğlenceli ve rahatsız edici olmamalı. Oyuncuyu oyunun içinde tutmalı.
  • Son olarak, oyununuzu her zaman test etmeyi unutmayın.
  • 2022 yılında asgari ücretin işletmelere maliyeti nedir? 2022 yılında asgari ücretin işletmelere maliyeti nedir?
  • Steve Jobs’un Başarı Hikayesi Steve Jobs’un Başarı Hikayesi