İnternetten alışverişe olan talebin artmasıyla birlikte e-ticaret yapmak isteyen veya bu dijital yolda büyümek isteyen satıcıların online pazaryerlerine ilgisi gittikçe artmaktadır. Satıcıların ve satıcı adayların en çok  ilgisini çeken konulardan biri ise komisyon oranlarıdır. Pazaryerlerinde yaptığınız her satış için pazaryerlerine belli bir oranda komisyon ödemeniz gerekmektedir.

Türkiye’nin en büyük online satış platformlarından biri olan Trendyol, e-ticaretle uğraşan herkes için önemli bir konumdadır. Yaptığınız her satış için Trendyol’a belli bir oranda komisyon ödemeniz gerekir. Bu komisyonların oranları çeşitli faktörlere göre değişiklik göstermektedir.

Siz de hangi alanda satış yapıyorsanız ya da yapmayı düşünüyorsanız aşağıdaki tablodan güncel komisyon oranlarını inceleyebilirsiniz. Trendyol'da satış yapanlar sattıkları ürünlerin bulunduğu kategoriye, ürünün markasına ve ürünün türüne göre belirlenen Trendyol komisyon oranları üzerinden ödeme yapmaktadır.

Trendyol mağazanızda satacağınız ürünlerin kar oranları ve fiyatlarını belirlemeden önce, Trendyol komisyon hesaplama işlemlerini yaparak ve kar marjınızı belirleyerek ürünlerinizi doğru fiyatla satışa sunabilirsiniz. Daha fazla detaylı bilgi almak için tıklayınız.

Kategori Komisyon Oranları
Aksesuar %22-%23
Giyim %17-%20
Çocuk %16.5
Elektronik %7-%28
Kozmetik ve Kişisel Bakım %12-%17.5
Süper Market %8-%18
Ev ve Yaşam %11-%21
Bahçe ve Yapı Market %11.5-%20
Ayakkabı ve Çanta %22-%24
Hobi ve Eğlence %11-%19
Mobilya %20
Kitap %6.5-%12
Dijital Kod & Ürünler %3-%10
Altın (İşlenmemiş) %5
Kırtasiye ve Ofis Malzemeleri %6-%18.5
Otomobil ve Motosiklet %7-%14.5

 

  • 2023 Takip Edilmesi Gereken Yazılım Trendleri 2023 Takip Edilmesi Gereken Yazılım Trendleri
  • Amazon'da Satış Nasıl Yapılır? Amazon'da Satış Nasıl Yapılır?