Veri Merkezli Yapay Zekaya Doğru

Sanal dünya depolanan, işlenen ve yönetilen global veri girişleri ile her gün büyümeye devam ediyor. Bununla birlikte yapay zeka ise veri merkezli hizmet sağlayıcılarını kullanarak mevcut verileri denetliyor. Yapay zeka destekli veri merkezleri daha hızlı ve daha güçlü oranlarla analiz ettiği müşteri verilerini, proaktif bir şekilde yönetiyor ve riskleri ortadan kaldırıyor. Yapay Zeka ve Veri Merkezi Gelişimi, Yapay Zeka ve Analitik Tahminler, Yapay Zeka ve Veri Merkezlerindeki Etkileşimi ve Veri Merkezi Seçiminin Önemini sizler için araştırdık.

Milenyum ile birlikte teknoloji hayatımızın vazgeçilmez bir parçası olmaya başladı. Anahtar ve şifrelerle başlayan güvenlik tedbirleri, yüz, ses hatta retina tanıma özelliklerine kadar geliştirildi. Kolumuza taktığımız bir akıllı saatle, yanımızda kilitili duran telefonumuzla bile ilgilendiğimiz veriler tespit edilir hale geldi. İşte bu noktada yapay zeka analizi kullanılarak müşterilerin taleplerine ulaşmaları için ekranlara bildirimler düşmeye başladı. Peki, yapay zekanın veri merkezlerindeki etkinliği nedir?

Yapay Zeka ve Veri Merkezi Gelişimi

Yapay zekanın kullanılmaya başlanmasıyla birlikte teknoloji gelişiminde bambaşka bir boyuta geçti. Yapay zeka ile veriler hızla tanımlanarak, kolayca sınıflandırılabiliyor. Veri akışının saniyede milyarlara ulaştığı şirketlerde, veri merkezi denetiminde yapay zeka desteği kullanmak ön planda yer alıyor. Yapay zekanın veri merkezi endüstrisine sağladığı daha fazla işlem gücü ile operasyonel otomasyon, analitik tahminler ve elastik hesaplama gücü ön görüleri gibi programlar hata payını yok saymayı amaçlıyor.

Yapay Zeka ve Analitik Tahminler

Veri geliştirme sürecinde yapay zeka ile gerçekleştirilen analitik tahminler, potansiyel sorun alanların izlemeyi daha kolay ve güvenilir hale getiriyor. Yapay zeka ile birlikte teknik personel tarafından yönetilen tüm manuel hesaplamalar ve araştırmalar konvansiyonel veri merkezi alanına dönüşüyor. Bu şekilde oluşabilecek tüm bulmaca ve karmaşa yapay zeka ile çözülerek, doğru tespit ve çözüm yolunda doğru kodlarla ilerlemiş oluyor. Global ölçekteki veri merkezlerinin artan bilgi akışına ayak uydurabilmeleri ve geleceğe yönelik adımlar atmaları onları rakiplerinin önüne geçiriyor.

Yapay Zeka ve Veri Merkezlerindeki Etkileşimi

Her yenilikte olduğu gibi yapay zekaya da şüpheci olarak yaklaşanlar da elbetteki var. Ancak sınırsız etkileşim ve çözüm odaklı ilerleyen yapay zekanın veri merkezi sağlayıcıları, insanlara soğuk gelse de pozitif bir güç kaynağı olarak kullanılmaya devam ediyor. Veri merkezleri yapay zeka uygulamalarından servis alır ve ona servis sağlar. Bu alışveriş ile veri merkezleri analizlerini gerçekleştirirken, yapay zeka uygulamaları da gelişmeye devam eder.

Veri Merkezi Seçiminin Önemi

Daha iyi hizmet vermeyi amaçlayan veri merkezleri yapay zeka uygulamalarını geliştirerek daha verimli bir etkileşim kurmayı amaçlar. Geliştirilen yapay zeka uygulamaları ile kurumlar, enerji verimliliği, optimizasyon, güvenlik, uyumluluk  gibi özelliklere sahip en son teknolojinin kullanıldığı küresel ölçekli profesyonel bir veri merkezine ihtiyaç duyar. Yapay zeka kullanan veri merkezleri sağladıkları kesintisiz hizmet ile  işletmeler, veri silolarını ortadan kaldırabilir, veri ve yapay zeka yaşam döngüsünü otomatikleştirip yönetebilir ve her yerde çevik bir şekilde hayata geçirebilir.

  • Scrum Nedir? Scrum Rollerini Tanıyalım Scrum Nedir? Scrum Rollerini Tanıyalım
  • Yazılım Firmaları ve Merak Edilenler Yazılım Firmaları ve Merak Edilenler