Internet dünyasında bir web siteye sahip olmanız durumunda yapmanız gereken ilk eylem sitenizin hız durumunun ne düzeyde olduğunu anlamak için web site hızı ölçme uygulamalarından faydalanmaktır. Ücretli ve ücretsiz olarak sunulan bu kaliteli ve güvenilir hizmet modelinden dilediğiniz saatlerde sorunsuz bir şekilde faydalanabilirsiniz.

Ayrıca örneğin bir ziyaretçi olarak herhangi bir web sitesine giriş sağladığınızda site hızının minimum düzeyde olduğunu fark etmeniz durumunda sinirleriniz ister istemez bozulabiliyor. Bu durum da siteden uzaklaşmayı tercih edebiliyorsunuz. İşte tam da bu noktada web site hızı ölçme siteleri devreye giriyor. Bu siteler üzerinden site sahipleri sitelerinin hızlarını hızlı ve pratik bir şekilde öğrenebiliyor.

Web Site Hızı Ölçmenin Önemi

Herhangi bir sitenin hızlı olması Google arama motorunda en üst sırada yer alması ve doğal olarak da yüksek ziyaretçi trafiği elde etmesi anlamına geliyor. Dünyaca ünlü bir teknoloji firması tarafından 2020 yılında gerçekleştirilen bir araştırmada internet dünyasından ziyaretçilerin yaklaşık olarak %40 oranı web sitenin sadece 3 saniye içerisinde geç açılması halinde siteden uzaklaştığı gözlemlenmiştir. Dolaysıyla bu doğrultuda web sitenin yavaş olması beraberinde ziyaretçi kitlesi üzerinde de negatif oluşuma neden olabildiği görülebiliyor.

Bu sebeple sayfa hızının önemli olması pek çok etkenler açısından değer taşıyor. Bu durumda SERP etkilenmesi söz konusudur. Google arama motoru tarafından neticelerin elde edilmesi açısından minimum kısıtlamada zaman dilimi söz konusudur. Bu zaman dilimi içerisinde web sitesi yüklenmediği takdirde sitenin arama motorunda en düşük sırada yer alması kaçınılmazdır.

Web Site Hızı Düşük Olduğunda Etkilenen Faktörler

Web sitenizin hız oranı düşük olduğu takdirde sadece Serp etkilenmez ve bunun haricinde pek çok etkenlerin de negatif yönde etkilenmesi söz konusudur. Bu durumda sitenizin trafiği de olumsuz yönde etkilenir. Sitenizin yavaş bir şekilde yüklenmesi ziyaretçi potansiyelinizin ciddi anlamda düşmesine yol açar. Ziyaretçilerinizin büyük bir bölümünün sitenizi sadece 3-4 saniye içerisinde ziyaret edebilmek için bekleyebileceğini bilmelisiniz.

Bu zaman dilimi aşıldığında ziyaretçilerinizin siteden ayrılması kaçınılmazdır. Sitenizin yavaş olması beraberinde SEO faktörü üzerinde de negatif etkilere neden olur. Olumsuz site yüklenme hızınız arama motorları üzerinden kullanıcı tecrübelerini negatif yönde etkiler ve bu durum beraberinde arama motorlarının prestijinin olumsuz etkilenmesine neden olabilir.

Sonuç Olarak

Yukarıdaki tüm olumsuz durumlara bakılarak site sahiplerinin bu kapsamda site hızlarını sabit bir şekilde tutması gerekiyor. Bireyler bu doğrultuda 2020 yılının en kaliteli web site hız ölçme uygulamalarına giriş sağlaması tavsiye edilir. Site hız testi araçları ile sitenizin hızını günlük olarak düzenli bir şekilde ölçtürebilirsiniz. Sıfır maliyet üzerinden bu işlemi kolay ve zorluk çekmeden gerçekleştirebilirsiniz. Bu hizmeti sunan pek çok siteler otomatik olarak hız testi ölçme hizmeti sunuyor.

Bu kapsamda platformu ziyaret ederek belirtilen basit birkaç adımları takip etmeniz veya doğrudan otomatik buton üzerinden sitenizin hızını test edebilirsiniz. E-ticaret veya farklı alanlardan hizmet sunan web sitenizin hız oranını tespit ederek bu doğrultuda hız değerini kolay bir şekilde yükseltebilirsiniz.

2020 Yılının En Kaliteli Web Site Hız Testi Aracı

Web sitenizin hızını ölçmek için ilk olarak bu alanda profesyonel bir şekilde hizmet sunan hız testi aracını terci etmeniz gerekiyor. İnternet dünyasında bu konuda hizmet sunan pek çok kaliteli siteler bulunuyor. Bu sitelere bilgisayarınızdan veya tercihiniz doğrultusunda mobil cihazınızdan giriş yapabilirsiniz. 2020 yılının en çok ziyaret edilen kaliteli web site hız testi araçlarından biri olan GTmetrix platformunu ziyaret edebilirsiniz. Gelişmiş anahtar özellikleriyle dikkat çeken bu hız testi aracından tamamen ücretsiz bir biçimde faydalanabilirsiniz.

Uygulama üzerinden anahtar göstergelerini görüntüleyebilir, sitenizin takibi ve dünya genelinden sitenizi kolay bir biçimde hız testi yapabilme imkanı sunuyor. Tüm bu avantajların haricinde sistem üzerinden web sitenizin farklı bağlantılar üzerinden de performansını görebilmek adına bağlantı hız daraltma olanağı sunuyor.

WebPagetest

Evinizin konforunda web sitenizin hız testini hızlı bir şekilde ölçmek istediğinizde Webpagetest site hızı test ölçüm aracını ziyaret edebilirsiniz. Sade dizaynı ile dikkat çeken uygulamadan bu kapsamda zahmetsiz bir şekilde sitenizin hızını test edebilirsiniz. Bu profesyonel sisteme dünyanın farklı bölgelerinden giriş yapabilir, Google Chrome ve diğer tarayıcılar üzerinden hız testi işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

Geniş hizmet kataloğuna sahip olan sistemden bu kapsamda anahtar niteliklerinden bazıları çok adımlı alışveriş testi, video elde etme ve yazıların önlenmesi olarak karşınıza çıkıyor. Gerçekleştirdiğiniz hız testi neticesinde ise kaynak yükleme şelale çizelgeleri, web site hızı konusunda optimizasyonlarınızın kontrol edilmesi ve son olarak da iyileştirme adımları açısından uygulama tarafından çeşitli tavsiyeler görebilirsiniz.

Google PageSpeed Insights

Web site hızı testinde sektörde lider bir konumda yer alan Google PageSpeed Insights uygulaması bu kapsamda dünyanın çeşitli bölgelerinden yoğun bir şekilde ziyaret ediliyor. Şeffaf ve sade tasarıma sahip olan sistemden ayrıca tercihiniz doğrultusunda Google Chrome tarayıcınız üzerinden bilgisayarınızdan ya da mobil cihazınızdan da giriş yapabilirsiniz.

Sistem üzerinden gerçekleştireceğiniz testler sizlere ayrıca hem laboratuvar hem de alan verisi elde etmenize destek oluyor. Sistemde yer alan hız testi adımlarından ilki siteniz hakkında performans problemleri içeriklidir. Bu kapsamda web sitenizin performansa bağlı hızında düşüş meydana gelip gelmediğini bu sistem üzerinden öğrenebilirsiniz. İkinci adım olarak da site ziyaretçilerinizin tecrübelerine dayalı meydana gelen performans verilerini kapsıyor. Dolaysıyla uygulama üzerinden her iki alanda da sitenizin hızını test edebilirsiniz.

Site Speed

Bu sistemin en temel özelliği ise diğer web site hız testi araçlarından farklı olarak toplamda 3 farklı performans üzerinden sitenizin performansını değerlendirmesidir. Bu sistemden sayfanızın yüklenme hızını, çalışma hızı ve son olarak da çözümlenme performansı hakkında test ölçümleri gerçekleştirebilirsiniz. Sistemde sunulan detaylı test raporları ise sizlere her bir içerik açısından kapsamlı bir şekilde analizler, kaynakların raporlarını ve sadece sizlere özel olarak şekilde çeşitli optimizasyon ipuçları sunabiliyor.

Google My Test Site bu sistem üzerinden de web sitenizin test hızını hızlı bir şekilde takip edebilirsiniz. Ancak bu aracın tek farkı ise mobil cihazınız üzerinden test hızı ölçebilmesidir. Mobil cihazınızdan sitenizin hız testi için bu aracı tercih edebilirsiniz. Sistem sitenizin mobil hızını garantili bir şekilde test eder, rakipleriniz ile aranızdaki eksiklikleri veya fazlalıkların farkına varmanızı sağlar. Son işlem olarak da web sitenizin mevcut performansını yükseltmeniz açısından sizlere yazılı olarak rapor aktarır. Raporu inceleyerek sitenizin hızını daha pratik bir şekilde yükseltmenize destek oluyor.

Pingdom

Kaliteli bir web site hız testi aracı aradığınızda Pingdom’u da güvenle kullanabilirsiniz. Bugün dünya çapında milyonlarca ziyaretçi kitlesine sahip olan sistem bu kapsamda internet dünyasının en çok tercih edilen site hızı test ölçüm araçları arasında yer alıyor. Bu uygulama ile yalnızca web sitenizin hızını test etmekle kalmayarak ayrıca siteniz hakkında aksama zamanını da kusursuz bir biçimde gözlemleyebilirsiniz. Sistem web siteleri hızının testlerinde yaklaşık olarak 70 adet uluslararası sorgulama sistemine sahiptir.

Sistem üzerinden gerçekleştirdiğiniz site hızı test neticelerinde sayfanızın hızının düşmesine neden olan tüm etkenleri de görebilirsiniz. Sistemi diğer sistemlerden ayıran temel özelliklerinden biri de, daha detaylı test işlemleri gerçekleştirmek istediğinizde bu konuda da sizlere ücretli bir şekilde hizmet sunmasıdır. Bu doğrultuda ücretli planlarını da satın alabilir ve sayfa hızı izleme, optime izleme, ziyaretçi iç görüleri, alışveriş izleme, sunucu izleme gibi pek çok farklı konularda da hizmet alabilirsiniz.

  • Mobil Uygulama Nasıl Yapılır? Mobil Uygulama Nasıl Yapılır?
  • Web Sitesi Hızı Nasıl Artırılır? Web Sitesi Hızı Nasıl Artırılır?