İnternet çağında yaşıyoruz ve artık her türlü ürüne, hizmete ve bilgiye web siteleri aracılığıyla ulaşıyoruz. Hatta öyle bir noktadayız ki neredeyse her iki kişiden birinin kişisel web sitesi, blog sayfası, YouTube kanalı var. Hâl böyle olunca özellikle ürün ve hizmetlerini internet üzerinden pazarlayanların rekabet ortamında güçlü kalabilmek için iyi bir web sitesine sahip olmaları gerekiyor. Bunun için de öncelikle web sitesinin kurallarına göre yapılması gerekiyor. Pomelo Soft sizin için en iyi ve en uygun web sitelerini yapıyor.

Her geçen gün internette geçirilen zamanın süresi uzuyor. Akıllı telefonlar, tabletler derken artık internetin olmadığı bir yaşamı düşünmek imkansız hâle geldi. Her şeye tıklayarak ulaştığımızı düşünürsek her şeyin de tıklanacak bir web sitesi olma zorunluğunun farkına varmak güç değil. Eskiden yaptığı işten ve yaşadığı hayatta sıkılanların kurduğu “İşten ayrılıp, küçük bir restoran açacağım.” klişe cümlesi bugün yerini “İşten ayrılıp kendi web sitemi kuracağım.” cümlesine bırakalı epey bir zaman oldu. Ama her web sitesi beklentileri karşılıyor mu dersiniz? Bir zamanlar açılan restoranların büyük bir çoğunluğunun kepenkleri nasıl indiyse, web sitesi kurarken de bazı incelikler göz önünde tutulmazsa hayaliniz sanal çöplüğe düşebilir. O halde ilk olarak web sitesinin nasıl yapıldığına bakmanızda fayda var. Daha sonra da iyi bir web sitesinin olmazsa olmazlarına…

İyi bir Başlangıç İçin Dikkat Çekici Bir İsim

Dikkat çekici bir isim her şeyin başı! Nasıl ki bir yazıyı dikkat çekici bir başlık okutuyorsa, bir kitabı çarpıcı bir isim satın aldırıyorsa, pek çok alanda marka ürünün kalitesinden önce geliyorsa, web sitesinde de isim çok önemli! Dikkat çekici ve alanında ilk olan bir sim seçmelisiniz. Aynı zamanda seçtiğiniz isim akılda kalıcı olmalı ve çok da uzun olmamalı. Türkçe karakterlerin bulunmamasına özen göstermelisiniz ki isminiz özelliğini yitirmesin. Öte yandan web sitesinin ismi içeriğinizi desteklemeli, yani kullanıcılar beklediklerinden farklı içerik ve ürünlerle karşılaşmamalı. 

İlk Adım: Taslak

  •  Web sitesi yaparken öncelikle sitede bir tasarım bütünlüğünü gözetmelisiniz. Hangi renkleri kullanacağınız, ne tür görsellerle web sitenizi destekleyeceğiniz önemli. Yazı fontlarınızdan yazıları hangi alanlara yerleştirileceğine varıncaya kadar bu işin pek çok önemli detayı olduğunu hatırlatalım. Hepsini kullanıcı odaklı düşünmek de ayrı bir iş. Bu nedenle ilk adım olarak bunları belirlerken bol bol taslak çalışma yapmalısınız. Bu planlamaları mutlaka kağıt üzerine dökmeli ve aralarında sizin için en iyi olanı seçmelisiniz. Bu çalışmayı yaparken menü başlıklarınızı da en doğru şekilde seçmelisiniz.  Örneğin, bir web sitesinde bulunması gereken temel başlıklar şunlar:
  • Hakkımızda 
  • Hizmetlerimiz
  • Ürünlerimiz
  • Referanslar
  • İletişim

   Son zamanlarda bunlara “blog” başlığı da eklendi. Aynı zamanda iletişim başlığı altında sosyal medya hesaplarınıza yönlendirme yapmayı da unutmamalısınız.

Kodlama Aşaması

Kağıt üzerindeki planlamalar son bulduysa sırada kodlama var, yani yazılım aşamasına geçmeniz gerekiyor. Web yazılım dilleri konusunda bilginiz yoksa bu noktada profesyonel destek almanız şart. Pomelo Soft web sitesi yapımı ve web yazılımları konusunda size en iyi hizmeti sağlıyor. Bu aşamada yapılması gerekenleri ise şu şekilde özetleyebiliriz:

  • Öncelikle tasarımı yazılıma dönüştürürken HTML ve CSS dillerini kullanmalısınız.
  • Kullanacağınız görsellerin çok büyük ya da çok küçük olmamasına dikkat etmeli, okunabilir içerikler için öncelikle doru renk ve yazı fontunu tercih etmelisiniz.
  • Web sitesi için oluşturacağınız içeriklerin özgün içerikler olması en önemli konu. Bu sayede farklılaşabilirsiniz. Ancak içerik her şey demek değil! Çok iyi bir içerik hazırlamış olsanız bile arama motoru uyumlu olmadıktan sonra fark edilmeniz pek mümkün olmuyor.
  • Web sitenizin mobil cihazlarda doğru görüntülenmesi için uyumlu hale getirilmesi gerektiğini de unutmayın.
  • Tüm bunların dışında web sitenizin hızı da önemli, hızını ölçmeyi sakın unutmayın.

İyi Bir Web Sitesinin Olmazsa Olmazları

Kullanım kolaylığı bir web sitesi için en önemli konulardan biri. Ne amaçla olursa olsun, ister bilinçli ister tesadüfen web sitenizi ziyaret eden herkesin muhakkak sitenizde rahatça dolaşabilmesi gerekiyor. Anlaşılır ve dikkat çekici bir içerik sunarak sitenize tesadüfen girenleri bile içeride tutabilir hatta ürün ve hizmetlerinizden satın almalarını sağlayabilirsiniz.

Bugün internet bize her konuda birbirinden faydalı bilgiler ve özel içerikler sunsa da aynı zamanda bir bilgi kirliliğini yarattığını da göz ardı etmemeliyiz. Bu bilgi kirliliğine katkıda bulunmamak adına web tasarımınızı yaparken gereksiz tüm unsurlardan ve ihtiyaç dışı bilgilerden kesinlikle uzak durmalısınız.

Son olarak, artık tek başına bir web sitesi yapmak ve özgün içerikler sunmak yeterli değil. Eğer web sitenizin rakipleriniz arasında öne çıkmasını ve arama motorlarında ilk sıralarda yer almasını istiyorsanız arama motorlu uyumlu içerikler hazırlamanız gerekiyor. Buna da SEO deniyor. Yani alanınızla ilgili oluşturduğunuz özgün içeriklere belli oranda anahtar kelimeler yerleştirmeli ve doğru kodlamaları yapmalısınız. Böylelikle web sitenizdeki içeriklerin daha ön planda olmasını sağlayabilirsiniz.

Pomelo Soft her türlü web sitesi tasarımı, web yazılımı konularında profesyonel hizmet sunuyor. Pomelo Soft’ın sunduğu hizmetlerden faydalanarak siz de internet ortamının parlayan yıldızları arasına girebilirsiniz.

  • İnternetin Tarihçesi İnternetin Tarihçesi
  • Veri Tabanı Nedir? Veri Tabanı Nedir?