Sosyal medyanın aktif olarak kullanılması ve internetin hayatımızda çok ciddi manada yaygınlaşması hayatımıza farklı terimleri getirmeye başlamıştır. Özellikle insanlar tanınırlık açısından interneti çok fazla tercih ediyorlar. Internet e-ticaret alanında oldukça geniş bir alana yayılmıştır.  Birçok insan internet üzerinden yapmış olduğu işleri ile gelir elde etmeye başlamıştır.  Bu sebep ile internet kullanımının bu kadar yaygın olması internet ortamındaki rekabetin de artmasına sebep oluyor. Bunun için birçok insan internet üzerinde farklı yaklaşımlara ve farklı kullanım araçlarına yönelmeye başlamıştır. Böylelikle rakipleri arasından sıyrılarak belli bir noktaya gelip internet kullanıcıları tarafından görünür hale gelmek daha mümkün olmaya başlamıştır. Bunlardan en sık kullanılanlarından bir tanesi backlink olarak adlandırılmaktadır.  Tanımını bir internet sitesi başka bir internet sitesine link vermesi şeklinde açıklamak yanlış olmayacaktır.

Backlink Kullanımında İlk Adım

Backlinkin özellikle internet üzerinden tanınırlık açısından oldukça önemli bir olgu olduğu artık bilinmektedir.  Herhangi bir internet sitesinde bulunan özgün bir içeriğin fark edilip bunun üzerine link atanması ile internet siteniz yayılmaya başlamıştır. Bu şekilde tanınırlığınız artacaktır.  Google backlink üzerinden bu yayılım hızlı bir şekilde gerçekleştiği için de sitenizin tanınırlığı artacaktır. Sitenizin tanınma ve tıklanma oranının artması ise arama motorlarındaki değerinin artması anlamına gelecektir. Böylece çok tutulan bir internet sitesine sahip olduğunuz için artık arama motorlarında ön plana çıkmanız mümkündür. Backlink alabilmek için yapılması gereken en önemli unsurlardan bir tanesi özgün içeriğe sahip olmaktır. Özgün içeriğe sahip olduktan sonra gerekli birkaç adımı da uygulayarak istediğiniz başarıya ulaşmanız oldukça kolay olacaktır.

Backlink Alma Adımları

Backlink almanın birçok farklı yöntemi vardır. Bu yöntemlerden bir tanesi kendi siteniz için tanıtım yazısı talep edeceğiniz bir site bulmanızdır.  Bu site ile görüşerek sizin siteniz ile ilgili bir tanıtım yazısı yazmasını talep edebilirsiniz. Ayrıca kendi alanınız dışında farklı, önemsiz ve paravan birkaç internet sitesi oluşturup bunlara link vermeniz de backlink oluşması açısından önemlidir. Yani kendi fanlarınızın artırımını kendiniz sağlamalısınız. Fakat en etkili backlink alma yollarından bir tanesi tanınır ve bilindik bir blog yazarının yazmış olduğu yazıların altına yorum atmaktır. Bu alanda backlink almanızı arttıracaktır. Çünkü o blok yazarının bilinirliği artmış olduğu için sizin buraya atmış olduğunuz yorum pek çok kişi tarafından görülecektir ve böylelikle insanlar sizin sitenizi de ziyaret edebileceklerdir.  Son dönemlerde bloggerlardan yardım alınarak birçok farklı ilerleme kaydedilmektedir. Bloggerların yazmış olduğu yazılar ve takipçileri tarafından bilinirlikleri bazı alanlarda insanların önlerini açma konusunda oldukça önemlidir. Siz de backlink alabilmek için bir bloggerdan siteniz ile ilgili makale yazmasını talep edebilirsiniz.

Kendi Kendine Backlink Almanın Zararı Var mıdır?

Backlink almanın en önemli yollarından bir tanesi ve en önemli kuralı sizin herhangi bir şekilde müdahale etmediğiniz şekilde backlink almaktır. Yani sizin bir müdahaleniz olmadan herhangi birisi tarafından internet sitenizin beğenilmesi ile backlink alma en tarafsız, en sorunsuz yöntemdir.  Kendi kurduğunuz paravan siteleri kullanarak, backlink almaya çalışmak bazı problemleri ortaya çıkarılabilir.  Backlink alabilmek için internet kullanıcılarının sitenizi ziyaret etmesi günümüzde geçerli bir adımdır. Fakat arama motorları sitelere verilen linkler için farklı bir gelişim süreci içindedir. Bu gelişim sürecinin ön gördüğü olgulardan bir tanesi backlink alabilmek için sadece ziyaretlerin internet sitenizi ziyaret etmeleri değil orada ne kadar süre geçirdikleri, başka sayfaları ziyaret edip etmeme durumları değerlendirilmektedir. İnternet sitesi hazırlarken muhakkak backlink hazırlama ile ilgili olarak hassasiyet göstermeniz önemli olacaktır. Bu sizin sitenizin başarılı olması için önemli bir adımdır.

Backlink Alınması Sırasında Bu Hususlara Dikkat

Backlinkin internet sitenizde vermiş olduğu katkılardan bahsettik. Bu katkıların yanı sıra eğer bu alanda yeterli hassasiyeti gösterirseniz oldukça başarılı bir internet sitesine sahip olmanız mümkündür. Fakat tam tersi olarak gereken hassasiyeti göstermezsseniz de ciddi zararlar ile karşılaşabilmeniz mümkündür. Bazı durumlarda backlink üzerine yapılan çalışmalarda izlenen yanlış adımlar internet sitenizin banlanmasına sebep olabilir. Arama motorlarının backlink alırken dikkat etmiş oldukları en önemli hususlardan biri bunu hangi yöntemle aldığınızdır. Hile ile backlink almaya çalışmanızın tespiti yapılırsa internet siteniz ciddi zararlar görebilir.  Ayrıca backlink kalacağını sitelerin güvenilir olması da önemli bir diğer adımdır. Eğer backlink alacağınız site güvenilir bir site değil ise arama motorları bu konu ile ilgili de bazı engelleri önünüze çıkarabilir.

Backlink Alınan Sitenin Önemi

Backlink alacağınız sitenin kalıcı bir site olması oldukça önemlidir. Çünkü kaliteli bir internet sitesinden gerekli bir backlink alırsanız kalıcılığınız artacaktır. Geçici veya uzun bir süre kalıcı olmayan bir internet sitesinden backlink almanız sizlere şöyle bir zarar verecektir: Bu internet sitesi bir süre sonra kapanacağı için backlinkiniz kalkacaktır. Bu da internet sitenizin ziyaretçileri tarafından güvenilir olmayan bir durum oluşturacaktır.  Bu sebep ile backlink alacağınız sitenin kaliteli, uzun süre kalıcı bir site olması baclinkin kaliteli olması yani internet sitemizin sağlam olması için oldukça önemli bir adımdır. Yani backlink alacağınız zaman bu konu ile ilgili olarak analizleri doğru yapmak en önemli konulardan bir tanesidir.  Internet sitenizin banlanmaması için bu adımlara dikkat etmeniz gerekmektedir.  Gerekli tüm araştırmaları sağlayarak ve istenilen ölçütlere dikkat ederek bir backlink sağlamanız mümkün olursa internet sitenizin başarısını oldukça yükseltmeniz mümkün olacaktır.

Backlink Vermiş Olan Siteleri Görmem Mümkün Mü?

Bir internet sitesine sahip olduğunuz zaman ilk başlarda takibininizi her konuda yapabilmeniz mümkündür. Fakat zaman içerisinde size her backlink veren siteyi anında görebilmeniz mümkün olmayabilir. Fakat Internet ve Google bu konu ile ilgili olarak geliştirilmiş oldukları araçlar sayesinde sizlere backlink yapan siteleri görme olanağı sağlamaktadır. Burada en önemli ve kullanımı rahat olan ise ücretsiz Google Search Analytics kullanmanız olacaktır. Bunun sayesinde sitenizin bağıntılar kısmından sizlere link veren bütün siteleri görebilirsiniz. Ayrıca bu linklerin sitenize yapmış oldukları katkıların, puanların hesaplanması konusunda da bu aracı kullanmanız oldukça yararlı olacaktır.

Link Alış Biçimi Önemli Midir?

Backlink almanın farklı yöntemleri bulunmaktadır. Sizlere tema ve konu olarak yakın olan sitelerden backlink almanız sitenizin başarısını arttırmak için oldukça yararlı olacaktır.  Ayrıca link alış biçiminiz de elbette başarınız için önemli bir konudur. Genel olarak backlink almanız bir makale içerisinde geçen bir kelimeden linke geçiş şeklinde olur ise daha başarılı olmanız mümkündür. Makalelerin sonunda link şeklinde yer alan backlinkler ücretli olarak algılandığı için pek çok kişi tarafından tıklanmaz. Backlink almak için hedeflerinizi doğru olarak belirlemeniz, internet sitenizde aktif olmanız ve doğru yerlerde doğru anahtar kelimeler ile çağrıda bulunmanız internet sitenizin başarısı için gerekli olan backlink alımına da oldukça sağlam katkılar yapacaktır. Kurduğunuz internet sitesi için takip edeceğiniz tüm adımlar büyük katkı sağlar. Bu nedenle gelişimleri yakından takip etmek önemlidir.

  • W3C Nedir? Ne İşe Yarar? W3C Nedir? Ne İşe Yarar?
  • Domain Nedir? Domain Nasıl Alınır? Domain Nedir? Domain Nasıl Alınır?