E-posta, bir işletme ya da bir kişi tarafından pazarlama ya da iletişim kurmak amacıyla kullanılan oldukça önemli bir araçtır. Bu araçlar içerisinde Yahoo ve Gmail gibi e-mail hosting çözümleri ücretsizdir ve pek çok işletme iş operasyonlarında optimizasyonu sağlamak için ücretsiz olan bu çözümleri kullanırlar. 

Mail hosting, temel anlamda e-postalar için sunucu görevinde olan bir hizmettir. Alan adına bağlı e-posta adresinin gelen kutusuna e-posta alındığında ileti genellikle web üstünden yönlendirilir ve alıcı kişinin sunucusunda saklanır. Sunucu yöneticisi de daha sonra yapılacak işlemi belirler. Yani istekleri tekrar yönlendirir, spam filtreleri oluşturur ve alıcıya ait kara listeyi kontrol eder.

E-postayı barındıran sunucu, başka ana bilgisayar tarafından yönetilen sunucu web sitesinin içeriğini barındıran sunucu ya da aynı barındırma sağlayıcısı tarafınca çalıştırılan iki farklı sunucu olabilir.

Mail Hosting Nasıl Çalışır?

Mail hostingle sadece e-postaları barındıracak sunucu elde etmekle kalmayıp aynı zamanda işi daha iyi ölçeklendirmek için de ek çözümlere ulaşılır. Bu çözümler; e-postaları yeniden yönlendirme, güvenli kimlik doğrulama, kullanıcı alanı adının yönetimi ve daha fazlasını sağlayabilen premium özellikler içerir.

E-posta servis sağlayıcısı, e-posta sunucusuyla alıcı olanın e-posta sunucusu arasında güvenli bağlantı görevi üstlenen bir sunucu sağlar. Bir e-posta gönderildiğinde e-postanın sorunsuz şekilde teslimini ve taşınmasını sağlayabilmek adına iki sunucu arasında yönlendirilmektedir. Bu, e-postalara daha çok güvenlik sağlayarak virüs ve spam risklerini de ortadan kaldırmaktadır. E-posta barındırmayla hassas bilgiler e-posta üzerinden gönderilirken ek güvenlik katmanına sahip olunur. Bu güvenlik katmanı da veri ihlalleri ya da hırsızlık riskini aza indirir. Profesyonel olan e-posta sunucuları, veri aktarımı işleminin tamamen şifrelenmesini sağlamaktadır. Yetkisiz tarafların bunlara erişimi engellenmiş olur.

Mail Hosting Kullanımının Avantajları Nelerdir?

Daha Profesyonel Bir Görünüm Sağlar

Mail hosting, e-postaların daha profesyonel bir şekilde görünmesini sağlar. Özel bir alan adı ile e-posta kullanıldığında profesyonel görüntü ile içeriklerin daha güvenli olduğu izlenimi sağlanmış olunur. Şirketin markalaşması açısından da önemlidir.

Güvenilirliği Sağlar

Güvenli mail hosting hizmeti, posta sunucularını endüstri standardında veri şifrelemesi yapacak biçimde hazırlar. Hesapta oturum açıldığında o oturum kapatılana kadar sunucudan gönderilmiş olan verilerin şifrelenmesi sağlanır. E-posta barındırma hizmeti, hassas verilerin güvende olmalarını ve korunmalarını sağlar.

Yeterli Depolama Sağlanır

Bir e-posta barındırma planı kullanıldığında yeterli depolama alanı da elde edilir. Şirketlerin esnek planları olduğundan dolayı kolay yükseltmeler ile gerekirse daha çok depolama alanına sahip olunur. Bu hizmeti sunmakta olan hizmet sağlayıcıları kullanıcıların yeterli depolama alanına sahip olabileceklerini garanti etmektedirler. E-posta barındırmak için ayriyeten özelleştirilebilen depolama alanı edinmek de mümkündür. 

Gelişmiş Ölçüde Virüs ve Spam Koruması Sağlar

Mail hosting servisinin en iyi yanı bu hizmetin virüs ve spam filtreleme özelliğini de beraberinde sunmasıdır. Bir e-posta barındırma sağlayıcısı genel olarak spam olan postaların daima posta kutusu dışında kalmasını sağlamaktadır.

Geliştirilmiş Performans Sunar

Mail hosting kullanımı, kuruluşun içinde ya da dışında olan müşteriler ve tedarikçiler ile sorunsuz bir biçimde etkileşime girilebileceği için şirketin üretkenliğinin de en üst seviyede olmasına katkıda bulunur.

İşletmeler Niçin Mail Hosting’e İhtiyaç Duyarlar?

Mail hosting konusuyla ilgili ön plana alınması gereken iki kritik unsur vardır. Birisi marka kimliği, diğeri güvenlik.

Markanın kimliğini güçlü bir şekilde oluşturmak, hızla büyümekte olan dijital dünyada vesikasını sağlamak ve etki yaratmak adına çok önemlidir. Neredeyse bütün endüstri ve işletmeler dijitalleşmeye geçerken fark edilmek adına harika hizmet ve ürünlerden fazlası gerekmektedir. Müşteriler, etkileşime girdikleri ve tanıdıkları markalara güvenmektedirler. E-posta barındırmayla başından beri profesyonel bir etki yaratılmış olunur.

Müşteriler güvenliğe çok değer verirler. Dolayısıyla bir işletme olarak iletilmiş olan bilgi ne derecede hassas olursa olsun emniyetli ve güvenli kalmasını sağlamak zorunluluk gerektirir. 

  • AngularJS Nedir? AngularJS Nedir?
  • Dönüşüm Oranı Artırmak İçin 6 İpucu Dönüşüm Oranı Artırmak İçin 6 İpucu