Etsy Nedir?

Dünyanın en büyük e-ticaret pazar yerlerinden biri olan Etsy'de benzersiz el yapımı ürünler, sanat eserleri,antika ürünleri ve özel tasarımların bir çoğunu dünya'ya tanıtabilirsiniz. Özellikle kendi ürünlerini satan küçük bir işletme iseniz (KOBİ) Etsy üzerinden Türkiye'de satış yapabilirsiniz. Hızlıca mağaza açarak döviz kazanmaya başlayabilirsiniz. Etsy'nin misyonu, dünya çapındaki sanatçıların, zanaatkarların ve tasarımcıların ürünlerini geniş bir kitleye sunmalarına yardımcı olmaktır.

Çok yakında Jet Stok Etsy Entegrasyonu sizinle buluşacak! böylece tüm e-ticaret süreçlerinizi tek panel üzerinden yürütebileceksiniz. Bu yazımızda sizlere Etsyde nasıl mağaza açılır?, neler satılır? ve daha fazlasını öğreneceksiniz.

Etsy'de Mağaza Nasıl Açılır?

Tüm pazaryerlerinde olduğu gibi satış yapmak için ilk önce hesap açmanız gerekmektedir. Etsy'de Türkçe dil desteği bulunmamaktadır. Bu sebepten ötürü üyeliğinizi ingilizce tamamlamanız gerekmektedir. 


1.Adım: Etsy Hesabınızı Açın

Mağazanızı açmadan önce Etsy hesabı oluşturmalısınız bunun için yapmanız gerekenler:

 Etsy Sell internet adresine gidin

 Açılan sayfada çıkan 'Get Started' butonuna tıklayın.

 E-posta adresini girip 'Continue' butonuna tıklayın. 

 Açılan ekranda adınızı girin ve bir şifre belirleyin.

 Veya Google, Facebook veya Apple seçeneklerden birini kullanarak otomatik olarak kaydolun

 Hesabınıza giriş yaptıktan sonra tekrar 'Get Started' butonuna tıklayarak mağaza ​​sayfasına ulaşabilirsiniz.


2.Adım: Mağaza Bilgilerinizi Girin

Hesap açtıktan sonra kendi mağazanızı oluşturmaya başlayabilirsiniz. Etsy mağazası açmak için öncelikle dil, ülke ve para birimi seçeneklerini seçmelisiniz.

Açılan sayfada tercih ettiğiniz dili, ülkeyi ve para birimini seçin. Formun hemen altındaki seçeneklerden sizin için en iyi seçenek olanı seçin.

    Selling is my full-time job= Satış yapmak benim tam zamanlı işim.

    I sell part-time but hope to sell full-time = Yarı zamanlı satıyorum ama tam zamanlı olmak istiyorum.

    I sell part-time and that’s how I like it = Yarı zamanlı satıyorum ve böyle kalmayı hedefliyorum.

    Other = Diğer

'Save and Continue' düğmesine tıklayın. Açılan sayfada mağazanız için bir isim belirleyin ve 'Save and Continue'işlemine geçin.

3.Adım: Ürünlerinizi Listeleyin

Daha sonra mağazanıza ürün ekleyin. Her öğeyi açıklama, fiyat ve fotoğraflar gibi eksiksiz ve ilgi çekici bilgilerle doldurun. Görseller minimum 1 maksimum 10 olacak şekilde yüklemeyi gözden kaçırmayın. 

Listing details kısmına ürününüzün başlığını, ürünle ilgili bilgileri, kategorisini, yenilenme sıklığını, ürün türünü, açıklamasını ve diğer bilgileri girin.

Inventory and pricing kısmında ürünün fiyatı, yerel ve uluslararası fiyat farkını ve stokta bulunmasını istediğiniz miktarı seçin.

Variations kısmında ürünün farklı varyantlarını ekleyebilirsiniz.

Personalization kısmı, müşterilerinize ürünlerini kişiselleştirme seçeneği sunar.

Shipping kısmında ise karar verdiğiniz kargo ve sevkiyat bilgilerini girmelisiniz.

Bütün bilgileri doldurduktan sonra “Save and continue” tuşuna tıklayarak devam edin.

4.Adım: Ödeme Seçeneklerini Belirleyin

Müşterilerinizin hangi ödeme yöntemlerini kabul edeceğine karar verin. Etsy Payments ve PayPal gibi platformların sunduğu ödeme seçeneklerini kullanabilirsiniz.

Etsy, satıcıların ödemelerini almaları için iki seçenek sunmaktadır. Etsy Payments ve PayPaldır, bizim ülkemiz de ise aktif olan sadece Etsy Paymentsdir. 

Etsy Payments: Etsy Payments'ın kullanılması, Etty Credit, Etsom Hediye Kartı, Kredi Kartı (mevcut veya yeni) gibi önde gelen ödeme seçeneklerinin yanı sıra Apple Pay, Google Pay plus Discover, iDeal, Sofort ve Klarna gibi çeşitli ödeme yöntemlerini sunmanıza olanak tanır.

Etsy Payment, satıcıların Türkiye'deki ödeme yöntemlerinden farklı ödeme yöntemleri kullanmasına olanak tanır ve para banka hesabınıza yatırılabilir. Bu özellik önem kazanmıştır çünkü Etsy pazarı, bu esnek ödeme yönteminin kullanılabilirliği nedeniyle mikro ihracat için önemli bir yerdir.

PayPal: Etsy satışşlarını direkt olarak PayPal dan almak çok daha kolaydır ancak PayPal Türkiye'de hizmet sunmamaktadır. 

Bulunduğunuz ülkeyi seçin

Ödeme almak istediğiniz hesabın bilgilerini girin

Kişisel bilgilerinizi girin

En son kısıma ise adres ve telefon bilgilerinizi girmelisiniz. 

“Save and continue” tuşuna tıklayarak devam edin.

5.Adım :Ödeme Bilgilerinizi Girin

Bu bölümde kendi kredi kartınızın bilgilerini ve size kesilecek faturanın adresini girmelisiniz.

Tüm adımları tamamladınız!  Artık Etys'de satış yapabilirsiniz. 

Etsy'de Satışı Yasak Olan Ürünler Nelerdir?

Bazı ürünler bir çok pazaryerinde satışı yasak olduğu gibi Etsyde'de yasaktır. Bu ürünler;

  • Alkol ve çeşitleri olan ürünler
  • Tıbbi ilaçlar
  • Tütün ürünleri
  • Uyuşturucu maddeler
  • Nefret söylemini içerek, destekleyen veya teşvik eden ürünler
  • Yasadışı ürünler
  • Silahlar ve tehlikeli ürünler

 

Etsy Pazaryeri'nde Ne Satılabilir?

Etsy'de satış yapacaksanız ürünleriniz el yapımı, vintage, sanat ürünleri olmalıdır. Başka bir üreticiden alıp sizin tarafınızdan tasarlanmamış ürünlerin satışını gerçekleştiremezsiniz. 

Bu ürünleri detaylandıracak olursak;

El Yapımı Ürünler;

  • El yapımı ürünleri sizin oluşturmanız veya tasarlamanız zorunludur.
  • Sizin tasarımınıza sahip olan ancak üçüncü bir tarafça üretilen ürünler de bu kategoriye girer.
  • Ürünlerin yapımında yer alan üretim ortakları hakkında ayrıntılı bilgi vermek önemlidir.
  • Bu kategori aynı zamanda dijital ürünlerin satışına da olanak sağlar.
  • El yapımı ürünler satarken orijinal fotoğraf kullanmak gerekmektedir.

Vintage Ürünler;

  • En az 20 yıllık vintage eşyaları satmalısınız.
  • Yeni üretilen vintage tarzındaki ürünler bu kategoriye dahil değildir.
  • Etsy'de sattığınız ürün hakkında isterseniz eğer detaylı bilgi verebilirsiniz.

El Yapımı Ürünler;

  • Yün, iplik ve ahşap olan ürünler,
  • Boya fırçaları ve dikiş malzemeleri gibi aletler.
  • Çeşitli boya ve kaplama malzemeleri.

Etsy Pazaryeri Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Etsy üzerinde satış yapmak ücretlidir. Ücretsiz mağaza açabilirsiniz ancak satmış olduğunuz ya da listelediğiniz ürünler için ücret ve komisyon ödemeniz gerekmektedir. 

Etsy Pazaryerinde satış yapmak için bir şirket kurmanıza gerek yoktur. Vergi mükellefi olduğunuz durumlarda ancak vergi ödemek için şirket kurmanız gerekmektedir. E-Ticaret üzerinden yapmış olduğunuz satışlar yıllım gelir olarak 35.326 TL'den daha az ise vergi mükellefi olamazsınız ve şirket kurmanıza gerek yoktur. 

Aynı zaman da vergi mükellefi olduğunuz durumlarda fatura kesmeniz zorunludur. Eğer satışlarınız yıllık gelir olarak35.326 TL'den daha az ise vergi mükellefi olmazsınız ve etsy'de satmış olduğunuz ürünleriniz için fatura kesmenize gerek yoktur. 

Etsy'de Satışlarınızı Nasıl Arttırabilirsiniz?

Etsy'de satış yapmaya başladıktan sonra bir kaç adım takip ederek satışlarınızı artıracak stratejilerden yararlanabilirsiniz. Genel olarak artık her markanın kendi rekabet stratejisini oluşturduğu kabul edilmektedir. Bunu başarmak için markaların rakiplerini kapsamlı bir şekilde analiz etmesi gerekiyor. Ayrıca Etsy kullanıcıları, satışlarını artırmak için yüksek talep gören ürünleri kullanmanın avantajlarından yararlanabilirler. Böylece uygun ürün ve hizmetleri  tercih eden markaların zorlanmadan satışlarını arttırabilmektedir. Ürünlerinizde kaliteli görsel kullanmak, ürün açıklamalarını detaylı girmek ve anahtar kelimeler kullanmak satışlarınızın artmasına katkı sağlayabilir. Arama motorunda en üst sıralara çıkmak istiyorsanız, seo tekniklerini gözden geçirmeniz gerekmektedir. Etsy, Google, Yandex ve Bing'e benzer bir arama çubuğuna sahiptir. Ürünlerinize odaklanarak ve kendinizi optimize ederek bu alanda daha iyi sıralamalara ulaşabilirsiniz. Ayrıca ürün ve mağaza sayfalarınız web tabanlı olduğundan Google gibi ilgili arama motorları tarafından indekslenebilir. Mağaza tanıtım bölümünüz, ürün adlarınız ve açıklamalarınız hakkında yazarken temel SEO teknikleri dikkate alabilirsiniz.

Etsy Pazaryeri Jet Stok Entegrasyonu

Etsy’de bulunan mağazanızın yurt dışı pazaryerine entegresini sağlayabilmek için gerekli olan sadece API bilginizdir. API bilginizi Jet Stok sistemine girerek başka hiçbir işleme gerek kalmadan mağazanızı entegre etmiş olursunuz.

Etsy Pazaryeri Entegrasyonu’nun faydaları çoktur. Etsy işletmesine sahipseniz, global pazara daha kolay erişim sağlarlar ve yer edinirken aynı zamanda uluslararası müşterilere ulaşabilirler. Ayrıca, pazaryerleri genellikle yüksek trafiğe sahiptir, bu da işletmelerin ürünlerini daha fazla potansiyel müşteriye sergileme şansını artırır. Entegrasyon ayrıca envanter yönetimini kolaylaştırır ve satışların artırılması için çeşitli pazarlama ve promosyon fırsatları sunar.

Etsy Pazaryeri Entegrasyonu, E-Ticaret işletmeleri için büyük bir fırsat sunar. Global pazarlarda rekabet etmek isteyen işletmeler, pazaryerlerine entegre olmayı düşünmelidirler. Bu, müşteri tabanını genişletmek, satışları artırmak ve uluslararası büyümeyi teşvik etmek için etkili bir yol olabilir. Ancak başarılı bir entegrasyon için doğru planlama, yönetim ve kaynaklar gereklidir. Detaylı Bilgi için tıklayınız.

  • Fruugo Pazaryerinde Satış Yapmak Fruugo Pazaryerinde Satış Yapmak
  • Amazon Pazaryerinde Satış Yapmak Amazon Pazaryerinde Satış Yapmak